Gyakorlati információk Ügyfeleinknek

Gyakorlati információk Ügyfeleinknek

A bérlet futamideje alatt ki köteles az aktuális kormányrendeletben foglalt cégautóadó megfizetésére?

Az aktuális kormányrendeltben foglaltaknak megfelelően a cégautóadó megfizetésére az Első Géppark-kezelő köteles. Ezen adónem tekintetében Ügyfeleinknek sem bevallási, sem pedig fizetése kötelezettsége nem keletkezik, mert a bérleti díjak már tartalmazzák azt.

Mi a teendő:

Ha valaki megsérült?

Minden esetben hívjon mentőt, és értesítse a rendőrséget. A baleset következtében kialakult helyzetet csak akkor szabad megváltoztatni, ha az a sérült védelme, vagy a forgalom biztonsága érdekében szükséges. A baleset résztvevői a helyszínt ne hagyják el, kivéve, ha elsősegélyre van szükségük.

Ha személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett?

Minden esetben ki kell tölteni az Európai baleseti bejelentőlapot („kék-sárga formanyomtatvány”), és mindkét félnek alá kell írni. A kitöltésnél kérjük, mindig ügyeljenek az adatok helyességére, és az egyértelmű tények rögzítésére. A baleset helyszínét semmiképp sem szabad elhagyni a baleseti bejelentő lap kitöltését megelőzően, mert az feljelentést von maga után.

A károkozó felelősségét minden esetben írásban ismertesse el (pl. a baleseti bejelentőlap megjegyzés rovatában feltüntetésre kerül: Az okozott kárt elismerem)!

Minden esetben kérjen rendőrségi intézkedést!

Ha van kéznél fényképezőgép, minden esetben készítsenek fotót a baleset helyszínéről!

Minden esetben értesítse az Első Géppark-kezelő vevőszolgálatát!

Mi a teendő külföldi baleset esetén?

Külföldi baleset esetén ne írjon alá, és a felelősség bizonyítására ne fogadjon el semmi olyan idegen nyelvű iratot, amelyet nem ért, vagy nem tud lefordítani.

Saját érdekében fontos feljegyezni minden olyan információt, amely a későbbiekben megkönnyíti az ügyintézést (pl.: a károkozó külföldi felelősségbiztosítójának a nevét, a birtokában lévő biztosítási zöldkártyájának számát, és érvényességi idejét)

Ha a hatósági eljárás súlyosan sérti érdekeit, kérjen segítséget a nagykövetségtől vagy a konzuli szolgálattól.

Minden esetben kérjen rendőri intézkedést!

Minden esetben értesítse az Első Géppark-kezelő vevőszolgálatát!

Mi a teendő abban az esetben, ha a bérelt gépjármű működése nem rendeltetésszerű?

Abban az esetben, ha az Ügyfelünkkel kötött szerződés tartalmaz szervizszolgáltatást a szervizigényt az Első Géppark-kezelő vevőszolgálatán kell bejelenteni. Az igényelt, észlelt hibákat cégünk egyedileg egyezteti a szakszervizekkel, szem előtt tartva, hogy minden esetben csak a szükséges javítások kerüljenek elvégzésre a lehető legkedvezőbb áron. Szükség esetén cseregépjárművet biztosítunk Ügyfeleink részére. Az Önökkel történt egyeztetés alapján cégünk a gépjárműveket bejelenti a szakszervizbe, melynek időpontját és pontos helyszínét minden esetben írásban visszaigazoljuk. Önnek ezen igazolás szerint szükséges megjelennie az adott szervizben, hogy a karbantartási munkák elvégzésre kerüljenek. Minden esetben ellenőrizze, hogy a szervizmunkát követő átvételnél az átadás-átvételi dokumentumon szereplőket betartották, azaz az autót kipróbálva, a javítást elmagyarázva kapja meg. Amennyiben akár a gépkocsival, akár az autóhoz kapcsolódó szerviz szolgáltatással kapcsolatban hiányosságot, vagy hibás javítást észlel, azt a munkalapon kell feltüntetni, és annak egy másolatát a vevőszolgálathoz eljuttatni.

Amennyiben szerződéskötéskor a „hozom-viszem” szolgáltatást is választotta, úgy az autó telephelyről szervizbe, és onnét való visszaszállításáról kollegáink gondoskodnak.

Mikor kerül sor a szezonális gumiabroncs cserére?

A gépjárművek szezonális gumiabroncs cseréjére minden év október-november, valamint március-áprilisban kerül sor, az időjárási viszonyokhoz igazodva. A szezonális gumicserét megelőzően egyeztetjük Önnel a gumiabroncscsere praktikus időpontját. Ezután rendeljük meg a munkát a minősített alvállalkozótól, melynek pontos időpontjáról és helyszínéről írásos visszaigazolást küldünk az Önök részére. A leszerelt gumiabroncsok tárolásáról cégünk gondoskodik, így Önnek csak a visszaigazolt időpontban szükséges az adott szervizben megjelennie.

Milyen üzemanyagkártya választható az adott szolgáltatás keretén belül?

Gépjárművenként 1 db rendszámra szóló OMV CardBusiness, vagy EuroShell üzemanyagkártya igénylésére van lehetőség. Az üzemanyagkártya akár bérelt gépjárművenként eltérő felhasználási jogosultságát Önök határozhatják meg. A kártyahasználat készpénznélküli, kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít Ügyfeleink számára.

Mikor kerül sor az üzemanyagkártya forgalmának kiszámlázására?

A számla kiállítására az üzemanyagforgalmazó-társaság által kiállított számla kézhezvételét követően kerül sor utólag, havonta egy, vagy két alkalommal. A kártya használatáért külön díjat nem számítunk fel. Az üzemanyag szolgáltatás így tehát nemcsak kedvezményes tankolási lehetőséget, hanem előfinanszírozást is tartalmaz.

Mi a teendő a határozott idejű bérleti szerződés lejártakor?

A futamidő lejártát megelőzően a jármű további sorsát minden esetben egyeztetjük Ügyfeleinkkel. Abban az esetben, ha Ön sem megvásárolni, sem pedig továbbhasználni nem kívánja a bérelt gépjárművet, Önnek csupán egy dolga marad: az előre egyeztetett időpontban és helyszínen visszaszolgáltatni a használt gépjárművet cégünk részére. Ezt követően gondoskodunk a gépjármű értékesítéséről. Az eladási árral kapcsolatosan utólagos elszámolás nem történik.

Természetesen bízunk benne, hogy a használt gépjármű leadásával egyidőben lehetőségünk nyílik átnyújtani a hosszú távú sikeres együttműködésünk zálogát, egy új, tartós bérlet keretén belül bérelt gépjármű indítókulcsát.

Felkeltette érdeklődését valamelyik
modellünk vagy szolgáltatásunk?

Keressen minket bizalommal!

Hívjon minket: +36 70 429 55 33

Kedvelt Hírek és Tippek

Néhány érv a flottakezelés mellett
Valósítsa meg velünk az álmait!